Rubí Acull a la manifestació “Volem Acollir”

Un centenar de rubinencs van assistir ahir a la manifestació ‘Volem acollir’, organitzada a Barcelona per ‘Casa nostra, casa vostra’ a favor de l’acolliment de persones refugiades i migrants.

D’aquesta manera, la ciutadania i Rubí Acull van expressar la voluntat acollidora de la ciutat vallesana i van exigir un canvi de polítiques a nivell europeu per tal de posar fi a aquest crim humanitari del qual tots els europeus en som responsables.
Des de l’entitat rubinenca, que va néixer fa prop més d’un any, es volen continuar fent passes endavant en aquest aspecte i per això des de fa temps ja col·labora amb tres projectes solidaris que ajuden les persones refugiades, dos són a Grècia i un altre a Melilla. Es tracten de l’EKO Project, de Comunitat EKO; l’Elea Project, d’Eleonas Refugee Camp; i de Harraga.

De fet, gràcies al Quinto de Nadal, organitzat al Centre Rubinenc d’Alternatives Culturals (CRAC), a la venda de banderoles i calendaris i a la donació inicial de La Nocturna es van recaptar 800 euros durant el trimestre passat, que ja s’han enviat als tres projectes. A més, ara també s’han posat a la venda unes polseres solidàries que porten per lema “Jo vull acollir!” i que tenen un preu d’un euro. A partir d’aquest dilluns estaran a la venda al CRAC.

L’objectiu de la venda d’aquests productes, a part del de recollir diners per enviar als projectes, és contribuir a la sensibilització de la població local.

Una altra iniciativa de sensibilització que es durà a terme serà un cicle de sessions de cinefòrum al CRAC, que començarà a partir del mes vinent.

Rubí Acull a la manifestació "Volem Acollir"

Participació a Rubí Acull

A hores d’ara, l’entitat compta amb més d’una vintena de persones implicades i està oberta a què s’hi impliqui més gent si ho desitja. Per fer-ho, poden contactar amb l’entitat enviant un correu electrònic a rubiacull@gmail.com o un missatge privat a les xarxes socials de l’entitat (Facebook, Twitter i Instagram).